Wat is Zhineng Qigong?
Zhineng Qigong is een efficiënte Chinese bewegingsvorm. Ontwikkeld uit 2000 jaar ervaring op het gebied van Qigong in combinatie met moderne medische inzichten heeft de Chinese overheid Zhineng Qigong als de meest effectieve van de elf erkende Qigong vormen aangewezen. Dr. Pang Ming heeft deze Meditatie in Beweging ontwikkeld en haar invloed op de gezondheid in meerjarige studies uitgebreid onderzocht. Hij is opgeleid in de Chinese traditionele geneeswijzen en is westers geschoold arts.
Intussen is het succes van Zhineng Qigong, ook buiten Azië en de VS bekend aan het worden. Vanuit het Zhineng Qigong Instituut Duitsland vindt deze bewegingsvorm inmiddels ook in Oostenrijk, Zwitserland en Nederland steeds meer overtuigde aanhangers.

Redenen waarom Zhineng Qigong goed voor je is!
We weten allemaal dat we moeten bewegen omdat het goed voor ons is, maar weet je wel hoe goed het voor je is? Zhineng Qigong verhoogt je hartcoherentie Het hart is een spier. Door de activerende oefeningen van Zhineng Qigong wordt die spier sterker gemaakt, waardoor je hart efficiënter gaat pompen door meer bloed per slag te verplaatsen. Doordat het getrainde hart zoveel efficiënter werkt, wordt er meer zuurstof naar de cellen van je lichaam gebracht. Dat kan je leven met enkele jaren verlengen.

Zhineng Qigong helpt je overtollig gewicht te verliezen en je gewicht op peil te houden
Bewegen is essentieel voor het kwijtraken van gewicht en het daarna op dat peil te houden. Dat komt doordat de bewegingen je metabolisme (de snelheid waarmee je lichaam calorieën verbrandt) verhoogt.

Zhineng Qigong reguleert je bloedsuikergehalte
Bewegen helpt om de glucosegehalten van je lichaam op peil te houden, wat extra belangrijk is voor diabetici of diegenen die het risico lopen om diabeet te worden.

Zhineng Qigong vermindert de kans op een hartkwaal
Beweging vermindert het klonteren van het bloed, waardoor je de kans dat je een hartkwaal krijgt wordt verkleind. De mensen die niet bewegen lopen twee maal zoveel kans om een hartkwaal te krijgen.

Zhineng Qigong helpt om je pijntolerantie te verhogen
Door het endorfine-gehalte (de natuurlijke pijnstillers in je lichaam) te verhogen kan Zhineng Qigong helpen om pijn te verlichten, zoals PMS symptomen en menstruatiepijn. De diepe ademhaling tijden het bewegen zorgt ervoor dat er meer zuurstof in de bloedbaan wordt gebracht, waardoor het de baarmoeder helpt ontspannen.

Zhineng Qigong verhoogt de kans om zwanger te worden en zorgt voor een makkelijkere zwangerschap en geboorte. Wij hebben zelfs een specifieke handleiding geschreven over wat wel en niet te doen om bovenstaande te bereiken.

Zhineng Qigong verlaagt je fysieke en emotionele spanningen (minder stress)
Zhineng Qigong verlaagt niet alleen je fysieke en emotionele spanningen, maar het kan ook angstaanvallen en depressie verlichten.

Zhineng Qigong verbetert je vermogen tot nadenken
Zhineng Qigong verhoogt je productiviteit door je te helpen je hoofd rustiger te maken, zodat je verfrist kunt werken, en je concentratie beter is. De concentratie wordt specifiek getraind.

Zhineng Qigong zorgt voor een jonger en gezonder lichaam
We geven ieder jaar geld uit om een gezond en jong lichaam te houden. Regelmatig Zhineng Qigong kan je helpen om het ouder worden van je lichaam te vertragen.
Zhineng Qigong verbetert je slaap
Doordat je spieren minder gespannen zijn en je hoofd rustiger zal je makkelijker kunnen ontspannen gedurende de nacht. Je zult sneller in slaap vallen, dieper slapen en meer verfrist wakker worden.

Wekelijkse workshops:
Iedere donderdagavond 19.00u tot 20.00u - instroom altijd mogelijk.
Kosten € 15.00 p.p. per groepsles. (minimaal 5 personen )
Prive les Zhineng Qigong € 30,00 per uur / 2 personen les € 50,00 per uur.

1 & 2 daagse workshops op aanvraag zowel privé als in groepen.
2 x per jaar 3 & 6 daagse Zhineng Qigong retreate in februari / november .

Jaarlijks organiseren wij Zhineng Qigong China reizen naar
Master Luke Chan.

Zie website: www.chilel.com

Tot besluit
Wil je gelukkiger en vrolijker worden? Zhineng Qigong vergroot je zelfverzekerdheid door je kracht, uithoudingsvermogen, flexibiliteit en uiterlijk te verbeteren, en door je het gevoel van controle over jezelf te geven. Zhineng Qigong helpt niet alleen lichamelijke problemen op te lossen, maar het kan ook diezelfde problemen voorkomen.

Nu je hebt gezien wat Zhineng Qigong voor je kan doen, wat houdt je nog tegen om te beginnen?

Klik hier om je eigen Gong kalender te printen.