Sanjeevini Sanathana Sai Sanjeevini is de volledige naam voor een prachtige en zuivere geneeswijze. De naam komt uit het Sanskriet en betekent letterlijk vertaald: Sanathana: Tijdloos, Sai: De kosmische Goddelijke Kracht en Sanjeevini: Eeuwige gezondheid op lichamelijk niveau en bevrijding op spiritueel niveau.
Ontstaan van Sanjeevini-methode

Poonam Naghal (India), de grondlegster van deze methode, bezit geen speciale krachten noch bijzondere spirituele inzichten. Zij heeft als klassiek homeopaat gewerkt en heeft op alternatief gebied vrijwel alle richtingen onderzocht en toegepast. Zij heeft kennis van zowel reguliere als alternatieve geneeskunde. In 1994 kreeg mevrouw Poonam helder in haar dromen te weten dat genezing voor iedereen toegankelijk moet zijn. Simpel en goedkoop. In een daarop volgende droom werd aan haar verteld dat er een nieuwe geneeswijze geboren zou worden. Acht maanden lang is ze begeleid in het voorbereiden van de Sanjeevini geneeswijze. Dit ging met ups en downs, opwinding en twijfels, tranen en blijdschap.
Weergave van de Sanjeevini

Voor elke Sanjeevini zijn krachtige gebeden opgezegd, door mevrouw Poonam. Hierdoor heeft de helende energie zich in een lotusbloem kunnen verankeren. De gebeden behorende bij een bepaald lichaamsdeel of een ziekte zijn weergegeven door een soort van streepjescode. De streepjescode is vastgelegd binnen de vorm van een lotusbloem.
Werkwijze

De helende trillingen van de kaarten wordt op een informatiedrager b.v. water, een pilletje, een zalfje etc. overgebracht door het zingen van een mantra. Dit geactiveerde water, pilletje of zalfje wordt vervolgens enige malen per dag gedronken, onder de tong gelegd of aangebracht.

De Sanjeevini kan samen met andere medicatie gebruikt worden. Tevens kent deze methode geen bijwerking. Tot nu toe zijn er geen contraindicaties bekend. De Sanjeevini werkt in op de oorzaak van de klacht.

<< terug naar Massages