Wat is Quantum Touch?

Het meest belangrijk voor degene die met Quantum Touch werkt is het leren focussen op het versterken van de eigen levenskracht (ook wel Chi, Manna, Prana of Qi genoemd) gecombineerd met verschillende ademhalingstechnieken en lichaam-bewustzijns-oefeningen. Als de beoefeneaar van Quantum Touch een hoog trillingsveld van levenskrachtenergie aanbiedt op een gebied met pijn of ontsteking dan zorgt hij of zij op deze wijze voor de mogelijkheid tot healing door energie.

Alles in onze wereld trilt. Wanneer twee dingen op verschillende frequenties trillen, is er een tendens voor de trillingen om samen te komen, zich op elkaar af te stellen. Over het algemeen zal de lage trilling toenemen om zich aan de hoge frequentie aan te passen.

Quantum Touch gebruikt resonantie en afstellen om het helen te vergemakkelijken. Men leert om zijn of haar trilling te veranderen en daardoor een hoog niveau van energie te creëren. Als dat energieveld door middel van de handen rond een gebied van pijn, spanning, onsteking wordt geplaatst, zal het lichaamseigen biologische intelligentie doen wat die het noodzakelijk acht om te genezen.

Quantum Touch is (evenals Reiki) ook geschikt als behandelmethode bij kinderen en dieren.