Neuro Emotionele Integratie

De NEI-methode biedt een simpele, snelle en eenvoudige manier om emotionele blokkades uit het verleden op te lossen. Door middel van spiertesten en het stellen van vragen aan het onderbewuste geheugen, kom je erachter wat er in het verleden gebeurd is en wat je er nu van weerhoudt een volledig functioneel en gelukkig leven te leiden.
Deze NEI-therapie kan jou bevrijden van emotionele blokkades en de weg vrijmaken voor genezing, groei en ontwikkeling. NEI is een krachtige methode die succesvol is gebleken bij vele uiteenlopende klachten, zoals leerproblemen tot steeds terugkerende blessures, en van aambeien tot een gebrek aan zelfvertrouwen.
De cellen in je lichaam hebben een geheugen van elk detail van je leven tot nu toe. Soms raken "onopgeloste" zaken op de achtergrond van je gedachten zonder dat je er nog bewust van bent. Dat is nu eenmaal "menselijk". Deze zaken kunnen je fysiek en mentaal in je huidige leven beïnvloeden.

NEI is een direct systeem dat als het ware licht schijnt op de bron van de klachten. Het verlichten van de oorzaak van een klacht maakt dat de cliënt zich weer
van de zaak bewust wordt.

Zodra de oorzaak duidelijk is, gebruiken we een simpele techniek waarbij de linker en de rechter hersenhelft in communicatie raken. Dit bevrijdt het zelfhelende vermogen van het lichaam en maakt verandering mogelijk.

Integra

Het begin van ziekte en/of klachten kan op vijf verschillende niveau’s ontstaan. Deze beïnvloeden elkaar en wanneer ze in onbalans zijn ontstaan er problemen. Waarschijnlijk herken je een aantal van onderstaande zaken.
Integra is een methode die verschillende behandelingen integreert (vandaar ook de naam integra). Hiermee kunnen we meer achter de oorzaak van de klacht kunnen komen.
Via integra kijken we welke onder-steunende middelen nodig zijn om de klacht sneller op te lossen. Er wordt gebruik gemaakt van kruiden, homeophatie, bachbloesem essences, vitamines en mineralen, healing maar ook gedragspatroon verandering en motiverende uitingen (affirmaties).
Allergieën, Vitaminen & Mineralen
Wanneer we ons afweersysteem zien als een groot vat, en de blootstelling aan allergenen en toxinen uit onze omgeving (en soms ook voedsel) wordt gezien als vloeistof, zal bij het vol raken van het vat, het vat overlopen en zo kunnen allergische klachten ontstaan. Met behulp van de Integra-testmethode wordt gewerkt met Allergieplex middelen om het vat te legen, en met vitaminen en mineralen supplementen om het immuunsysteem te versterken. Zo kan er als het ware een groter en sterker vat ontstaat, waardoor het lichaam weer een bepaalde reserve kan opbouwen. Wanneer het vat niet meer overloopt verdwijnen de klachten.
Emotionele-/ mentale klachten & Fobieën
Er kan ook gewerkt worden aan het genezingsproces van lichamelijke, mentale en emotionele klachten met behulp van natuurlijke middelen die specifiek inwerken op de klacht en de diep gewortelde emoties die aan de klacht ten grondslag liggen. Zelfs fobieën die iemand al zijn of haar hele leven met zich meedraagt kunnen als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Nei of Integra kunnen toegepast worden bij de volgende klachten:
• lichamelijke klachten, pijn, allergieën
• vermoeidheidsklachten, lusteloosheid
• chronische klachten
• fobieën of paniekaanvallen hebben
• faalangst
• problemen altijd uit de weg gaan
• niet voor jezelf durven opkomen
• depressiviteit, burn-out, stress
• boosheid, angst, frustratie
• relatieproblemen, onzeker zijn in relaties
• vaccinatiebegeleiding bij kinderen
• gedragsproblemen