Geluid is klank, klank is trilling. Geluid heeft een bepaalde uitwerking. Het bezorgt je kippenvel of juist een prettig gevoel. Tevens roepen bepaalde klanken en geluiden gevoelens en beelden op. Uit de oerklank is alles ontstaan ofwel in het begin was het woord de logos, Shabda of Om, het heilige eerste geluid, de eerste beweging, hieruit komen wij voort en keren ook weer terug.

De werking van klankschalen heeft iets bijzonders, omdat ze bij uitstek en van nature harmoniserend werken. Deze harmoniserende klank werkt in op het lichaam, het werkt in op onszelf, onze gevoelens, emotie en herinneringen. Door de klank in de klankschaal ben je instaat om jezelf te ontladen, spanningen los te laten zodat je op een natuurlijke manier weer in evenwicht komt.

De bijzondere eigenschappen bij gebruik; blokkades openen zich, herstellen en creëren evenwicht.
Goud-Zon, Zilver-Maan, IJzer- Mars, Kwik- Mercurius, Tin-Jupiter, Koper-Venus, Lood-Saturnus.
Ieder ambachtelijk vervaardigde klankschaal heeft zijn eigen trilling, zijn eigen geluid en kan als zodanig nooit gedupliceerd worden. Wanneer een klankschaal beroerd wordt met een stok of aangeslagen met een mallet, geeft de schaal een geluid maar de schaal geeft ook een trilling. Deze trilling verplaatst zich door het lichaam. Ons lichaam bestaat meer dan 70% uit water. Het gevolg is een innerlijke massage. Een gezond lichaam heeft een eigen trilling en beweging.

Door de trilling van de klankschaal zal het lichaam eerst mee trillen en zodoende meegaan met de harmonische frequentie van de klankschaal. Daarna zal het lichaam overgaan in lichaams eigen trillingsfrequentie.

Hieruit zijn verschillende klanktherapieën ontstaan, mantra zingen , boventoon zingen, het helen met geluid van de Didgeridoo, rainstick, Hang PaNart, trommels, e.a instrumenten.

Deze instrumenten hebben met elkaar gemeen dat zij door middel van klankvibratie’s in staat zijn oervibratie’s op te roepen. Om klanken goed tot je door te laten dringen kun je goed ontspannen. Stel je b.v. voor dat je gaat slapen, maar wees bewust van de dingen om je heen
(ga niet zweven). Dit is de drempel tussen dag en nacht bewust zijn.
Het schakelt het enorme denkpatroon uit en in deze luisteren naar de harmonieuze trillingen van de klankschalen, versterkt de ontspannende werking. Op dat moment sta je open voor de indrukken en gewaarwordingen, en werkt een klankschaal meditatie of een klankbed op alle niveau’s. Namelijk lichamelijk, mentaal, sociaal en spiritueel..

Er zijn vele leuke boekjes over klankschalen:

bestel via Bol.com Bestel via Bol.com Naar de website van hans de Back

Praktische informatie:
Klankschalen massage 30 minuten 35,00 / 60 minuten 65,00
2 personen samen 60 minuten 100,00
Gong massage 15 minuten 20,00 Klankbad / klankhealing / klankmeditatie op aanvraag.

Klankschalen workshop 120 minuten minimaal 5 personen 25,00 p.p.
Minder personen op aanvraag. Andere mogelijkheden op aanvraag.